Welkom op de website van Vakgarage Blokhuis in Bunschoten-Spakenburg

Al 65 jaar een familiebedrijf (sinds 1958)

Autobedrijf Blokhuis is opgericht door Willem Blokhuis, de grootvader van huidige eigenaar, Bert-Martijn Blokhuis. Willem Blokhuis begon in 1958 samen met een vriend autoreparatiebedrijf Garage B&D. In Spakenburg werd een voormalige klompenwerkplaats met ernaast een huis gehuurd. Er kon geld geleend worden voor de inrichting van de werkplaats en na een paar maanden draaide de zaak. Via zijn vroegere baas kregen ze melkwagens voor reparatie en onderhoud. Ook werden er solexen en trekkers verkocht. In de daarop volgende jaren breidde het bedrijf zich gestaag uit.

Nadat Roelof Blokhuis het bedrijf van zijn vader overnam in 1990 is de groei van het bedrijf in een stroomversnelling geraakt. In 2003 werd het huidige pand op de Haarbrug gebouwd, hier waren ze tot 2015 Renault dealer en sinds 2015 aangesloten bij Vakgarage. Er volgde meerdere uitbreidingen. Zo werd er in 2001 een nieuw pand betrokken in Amersfoort en werden zij daar de nieuwe Kia-dealer van de Regio Amersfoort, later in 2009 volgende de uitbreiding van een nieuwe Kia vestiging in Nijkerk. In 2014 verhuisde deze vestiging naar Harderwijk.

De autowereld veranderd snel. De grote merk dealers worden steeds groter en de kleine merk dealers worden overgenomen. Om de toekomst van de Kia vestigingen te waarborgen is er in 2018 besloten om deze Kia vestigingen in Amersfoort en Harderwijk te verkopen aan van Mossel Automotive. Januari 2019 is Roelof Blokhuis met pensioen gegaan en heeft Bert-Martijn Blokhuis het bedrijf overgenomen.

Autobedrijf Blokhuis altijd het toegankelijke familiebedrijf gebleven. Persoonlijk contact, service en klantgericht blijven bij ‘Blokhuis’ altijd voorop staan. Een visie die Autobedrijf Blokhuis ook de komende 60 jaar wil blijven handhaven.